ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΝΙΚΗΣ 5-7)

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για το δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη 2020. Με βάση την απόφαση δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι οι καλλιτέχνες, δημιουργοί, επαγγελματίες και εργαζόμενοι της τέχνης και του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί έως τις 20 Οκτώβρη στο «Μητρώο Καλλιτεχνών». Εξαιρούνται όσοι έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη στο διάστημα αυτό και όσοι λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για το διάστημα αυτό. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού βάσει του άρθρου 20 του ν.4722/2020» και η πληρωμή θα γίνει ύστερα από την διασταύρωση και τον έλεγχο των στοιχείων της δήλωσης με τα στοιχεία της αντίστοιχης δήλωσης στο Μητρώο Καλλιτεχνών.

Για μια ακόμη φορά μας «πετάνε» ψίχουλα με μέτρα κοροϊδία και μακριά από τις ανάγκες μας. Έπρεπε να φτάσουμε τέλος Οκτώβρη, για να ανακοινωθούν τα ξεροκόμματα και αυτά για ένα ελάχιστο μέρος των εργαζόμενων του κλάδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 15.000 εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες θα είναι οι δικαιούχοι. Ενώ στην αρχή μας διαβεβαίωναν οτι το μητρώο καλλιτεχνών δεν θα λειτουργήσει για επιδοματικούς σκοπούς, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Όπως τώρα το μητρώο λειτουργεί ως « κόφτης »για το ποιος είναι και ποίος δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος, έτσι και στη συνέχεια θα λειτουργήσει ως «κόφτης» για την αποχώρηση ενός μεγάλου μέρους  των εργαζομένων του κλάδου.

Συνάδελφοι, σήμερα, εν μέσω πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, δεχόμαστε  επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας (Υγεία, Παιδεία, ΜΜΜ, σχέσεις εργασίας & συνθήκες εργασίας κλπ.). Την ίδια στιγμή εκατομμύρια δίνονται στις επιχειρήσεις  και τα μονοπώλια,νέα μέτρα στήριξης προς τους εργοδότες, όσους δηλαδή έχουν πλουτίσει από την δουλειά μας. Ταυτόχρονα εντείνεται το όργιο καταστολής ενάντια σε όσους αγωνίζονται , καταργούνται δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.Αποδεικνύεται ότι η εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων συμφερόντων και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπορούν να συμβαδίζουν.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πήραμε την απόφαση της ίδρυσης της Επιτροπής Αλληλεγγύης του ΣΕΘΕΑ. Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες με βασικό σύνθημα την εξασφάλιση της επιβίωσης των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους,να δημιουργηθεί τώρα πλέγμα ενίσχυσης των εργαζομένων όχι μόνο οικονομικής στήριξης άλλα αναστολή χρεών προς ΔΕΚΟ, καμία έξωση, καμιά διακοπή ρεύματος -νερού  και παράλληλα να προτάξουμε την αλληλεγγύη και να δώσουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη και είναι σε μια δύσκολη στιγμή.

 

  • Συνεχίζουμε μαχητικά με μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση μας Πέμπτη 29 Οκτώβρη στις 12 στο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης( Νίκης 5-7). Ζητάμε πάγωμα των χρεών, γενναία οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων του κλάδου το δύσκολο χειμώνα που έρχεται
  • Την ερχόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 2/11 μέχρι και την Παρασκευή 6/11 και ώρες 10:00 – 14:00 το Σωματείο μας θα είναι ανοιχτό και η επιτροπή αλληλεγγύης θα υποδέχεται συναδέλφους, για συλλογή τροφίμων, είδη πρώτης ανάγκης, φαρμάκων σε συναδέλφους που έχουν ανάγκη.

Καλούμε επίσης  κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα να έρθει σε επαφή με το Σωματείο μας.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *