ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.ΘΕ.Α ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι, ισσες

Εκφράζουμε την αμέριστη  συμπαράσταση  και αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους  του  αδικοχαμένου  εργάτη  της COSCO, που έπεσε  νεκρός όταν εγκλωβιστηκε από γερανογέφυρα.

Πρόκειται  για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που δεν έχει την αιτία του στην  « κακία στιγμή», αλλά  στην επιδίωξη  της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών, που οδηγεί στον  περιορισμό ή και την εξαφάνιση κάθε μέτρου προστασίας ώστε να περιοριστεί το εργατικό κόστος.

Αυτός είναι ο λόγος  που η εντατικοποίηση «σπάει κοκαλα», τα μέτρα ασφαλείας πάνε περίπατο .

Αυτός  είναι  ο λόγος  που η μία κυβέρνηση  δίνει  την σκυτάλη  στην άλλη ώστε να διαμορφώσουν το έδαφος  για να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε υγιείς στο σπίτι μας. Για αυτό έχουν διαμορφώσει  μια επιθεώρηση  εργασίας  με καθαρά  διακοσμητικό  ρόλο . Αυτός  είναι  ο λόγος  που τα θανατηφόρα  εργατικά  ατυχήματα  πληθαίνουν  όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι  του κλάδου έχουμε  μεγάλη πείρα από  τα 10ωρα και 14ωρα, από  την παντελή  έλλειψη μέτρων  προστασίας. Έχουμε  μεγάλη  πείρα  όταν στον κλάδο είναι κανονικότητα η δουλειά να βγαίνει  από πολύ  λιγότερα  άτομα, με αποτέλεσμα  την εξουθένωση  και τα εργατικά  ατυχήματα. Έχουμε μεγάλη πείρα σε μια σειρά  από ειδικότητες του κλάδου περιπτώσεις  τραυματισμών  από  ηλεκτροπληξίες, κατάγματα  χεριών, ποδιών από πτώσεις, ακόμα και θανάτων.

 

Απαιτούμε εδώ και τωρα  να τιμωρηθούν  οι ένοχοι  αυτού  του εργοδοτικού  εγκλήματος.

Στηρίζουμε την απεργία που κήρυξε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων

 

Δυναμώνουμε τον αγώνα  μας μέσα  από το Σωματείο, μέσα  από τον συλλογικό  αγώνα για μέτρα  προστασίας  στους χώρους  δουλειάς, για συλλογικές  συμβάσεις  εργασίας με ουσιαστικές  αυξήσεις και όλα όσα είναι αναγκαία για να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.  

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε με την φυσική μας παρουσία σήμερα στις 9 μμ και αύριο το πρωί στις 6 π.μ στο λιμάνι του Πειραιά, στη νέα 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της COSCO.

 

                                            Δυναμώνουμε τον αγώνα μας  για την ζωή  που μας αξίζει

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *