ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΘΕΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΨΙΧΟΥΛΑ» ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Δεκαοκτώ μέρες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα της κ. Μενδώνη – όπου έκανε ειδική αναφορά για την ένταξη των ωρομίσθιων ταξιθετών/τριών του Μεγάρου – και ο εμπαιγμός καλά κρατεί.

Μετά την ανακοίνωση του Σωματείου μας – με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων – και την διάσταση που αυτή πήρε, ανάγκασε τα αρμόδια Υπουργεία (Πολιτισμού, Οικονομικών, Εργασίας) και την Διοίκηση του Οργανισμού, να ανακοινώσει στους εργαζόμενους μέσω mail την «λύση» των προβλημάτων τους.

Ποια είναι η «λύση» τους για τους εργαζόμενους που τόσο πολύ «νοιάζονται»;

Η « λύση» που εξήγγειλαν είναι η καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 1150 ευρώ περίπου,  που αφορά το διάστημα από 15 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου! Ουσιαστικά  μιλάνε για 328 ευρώ το μήνα!

Εξάλλου, την ώρα που η κυβέρνηση με τα «έκτακτα» μέτρα – που ήρθαν για να μείνουν –που πέρασε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μπουκώνει με άφθονο κρατικό χρήμα, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και κάθε είδους διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ίδια στιγμή ζητάει από τους  εργαζόμενους να ζήσουν με ψίχουλα!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι τα εμπόδια που επικαλούνται με διάφορα επικοινωνιακά τρικ εδώ και καιρό τα αρμόδια υπουργεία -για να ικανοποιήσουν οι εργαζόμενοι τις ανάγκες τους – δεν είναι εμπόδια τεχνικού  ζητήματος, όπως μας λένε. Τα εμπόδια που δήθεν ορθώνονται  μπροστά  στους συναδέλφους του Μεγάρου – που γίνονται εδώ και 2,5 μήνες μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο – δεν είναι πρακτικά ζητήματα.

Αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που προετοίμασαν, ψήφισαν και εφάρμοσαν τα πιο βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Όλα αυτά τα μέτρα που οδήγησαν στη διαμόρφωση ενός συνολικά πιο βάρβαρου εργασιακού τοπίου, όπου όλα λογίζονται στη λογική κόστους – οφέλους. Στη λογική που θεωρείται κόστος η ζωή των εργαζομένων για να μπορούν να μπουκώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς να νοιάζονται επί της ουσίας πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι.

Η  « λύση» αυτή είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, πραγματικά ψίχουλα μπροστά  στα πενιχρά οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης. Έχει τεράστιες ευθύνες η Διοίκηση του Οργανισμού που ενώ στην αρχή της πανδημίας καλλιεργούσε τον εφησυχασμό, λέγοντας στους συναδέλφους μας ότι είναι ζήτημα ημερών να λυθεί το ζήτημα,  στην συνέχεια «άλλαξε τροπάρι». Εγκαλούσε τους  ωρομίσθιους ταξιθέτες/τριες ότι  αμαυρώνουν την εικόνα του Μεγάρου με τις κινητοποιήσεις τους.

Άραγε ποιος αμαυρώνει την εικόνα του Μεγάρου;

Οι εργαζόμενοι του που καλούνται εδώ και 2,5 μήνες να ζήσουν χωρίς κανένα πόρο και κινητοποιούνται για τα δίκαια αιτήματα τους ή η Διοίκηση του Οργανισμού που  ζητά από τους εργαζόμενους να ζήσουν με 328 ευρώ το μήνα;

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα κλείσουν τα στόματα τους με τα ψίχουλα που τους πετάνε!

Απαιτούμε:

  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το Υπουργείο Πολιτισμού 800 ευρώ για όλους τους ωρομίσθιους ταξιθέτες/τριές του Μεγάρου αναδρομικά για το διάστημα από 15/3- 30/4 . Να συνεχιστεί η οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο των 534 ευρώ ανά μήνα. Να μην εξαιρεθεί κανένας συνάδελφος.
  • Να εξασφαλιστεί η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων.
  • Όταν λήξουν οι συμβάσεις, να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να ενταχθούν χωρίς καμία προϋπόθεση στο επίδομα ανεργίας, όπως κάθε χρόνο μετά το τέλος της σύμβασης.
  • Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις στην έκπτωση ενοικίου κατά 40 %.
  • Το εποχικό επίδομα που δίνεται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων όταν ξεκινήσει η λειτουργία του Ιδρύματος.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Επαναφορά Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
  • Μέτρα ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας των εργαζομένων με ευθύνη της Οργανισμού.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ- ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *