Άρθρο για την πανελλαδική ήμερα Δράσης για την υγειά στις 7 Απρίλη

     Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να στηρίξουν με όλα τα μέσα και τους τρόπους τον αγώνα των υγειονομικών και να ενώσουν τις φωνές μαζί τους, ενόψει της 7ης Απρίλη, μέρας πανελλαδικής δράσης για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

     Διαλύουμε τον μύθο του καλά οχυρωμένου κρατικού μηχανισμού που προσπαθούν να καλλιεργήσουν η κυβέρνηση και οι απολογητές της και στεκόμαστε αρωγοί στην πάλη που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας απέναντι τόσο στην πανδημία του κορονοϊού, όσο και στις τραγικές συνθήκες του δημόσιου συστήματος υγείας υπό τις οποίες καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους.

     Αναγνωρίζοντας ότι όλες οι ειδικότητες των υγειονομικών βρίσκονται τη δεδομένη συγκυρία στην πρώτη γραμμή της μάχης, το Σ.Ε.ΘΕ.Α συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης των αναγκών τους, και καλεί συνολικά τους εργαζόμενους σε γενικευμένη συστράτευση-συμπόρευση με τα σωματεία, στον κοινό αγώνα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει τις πολιτικές όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων που συστηματικά υπονόμευαν και υπονομεύουν την δημόσια υγεία, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την επαρκή χρηματοδότησή της, το άνοιγμα και τη στελέχωση μονάδων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και την κάλυψή τους σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οι πολιτικές αυτές, βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τη γενικότερη κατεύθυνση της πολιτικής της ΕΕ, και πάνε χέρι-χέρι με το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης, το οποίο προπαγανδίζουν εντατικά οι κυβερνητικοί δίαυλοι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης της κρατικής ευθύνης που παραμένει εξοργιστικά απούσα. Η αλήθεια όμως δεν μπορεί ούτε να θαφτεί, ούτε να εξωραϊστεί. Το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όντας αναγκασμένο να δουλεύει μέσα σε συνθήκες εγκληματικών ελλείψεων και διακινδυνεύοντας την ίδια του την υγεία, γνωρίζει πιο καλά από τον καθένα τι χρειάζεται το σύστημα υγείας για να καταστεί λειτουργικό. Όταν επομένως, εκπρόσωποι αυτού του προσωπικού επιχειρούν να γνωστοποιήσουν τις ανάγκες και τις ελλείψεις του συστήματος στο ευρύ κοινό, αντιμετωπίζονται με φίμωση και με αποκλεισμό από τον δημόσιο λόγο, αποκαλύπτοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, για ποιόν δουλεύουν οι κυβερνήσεις όταν με ειδικές συμφωνίες με τους επιχειρηματίες της υγείας, θα δίνουν μέσω ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές αποζημίωση 1600 ευρώ ανά μέρα, αντί για 800 που έδιναν μέχρι σήμερα, όταν χαρίζουν δώρα στους ομίλους της υγείας ύψους 30 εκατομμυρίων, όταν προβλέπουν αντίστοιχες διευκολύνσεις για την διενέργεια των πανάκριβων διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό. Αυτή είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που στριμώχνουν τα λαϊκά συμφέροντα στη βάση της λογικής κόστους-οφέλους, και που στον αντίποδα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.

     Οι κοινωνικές κατακτήσεις περνάνε αντικειμενικά μέσα από την οργανωμένη κι ανυποχώρητη συλλογική δράση, σε όλα τα μέτωπα, κάθε στιγμή. Έτσι και στις τωρινές δύσκολες συνθήκες, πρέπει να δηλώνουμε με αποφασιστικότητα πως αρνούμαστε να βάλουμε τα δικαιώματά μας σε καραντίνα… Δεν θα λογαριαστούμε μετά, λογαριαζόμαστε ήδη από σήμερα, απαιτώντας τα δέοντα για την διασφάλιση της υγείας μας.

Την Τρίτη λοιπόν, διεκδικούμε συλλογικά:

  • την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού,
  • την άνευ όρων επίταξη ιδιωτικών κλινών και κλινικών, ΜΕΘ, εργαστηριακού εξοπλισμού,
  • την ένταξη και υπαγωγή των ιδιωτών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό,
  • την εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους που ρισκάρουν την ζωή τους στους τόπους δουλειάς.

     Δείχνουμε έμπρακτα με την ενιαία στάση μας ότι η λαϊκή φωνή δεν σιωπά, δεν υποχωρεί, δεν καναλιζάρεται.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *